Welkom bij Steigerhout.NL | T. 0174 725 231

F.A.Q.

Wat is steigerhout?

Steigerhout zijn de steigerdelen die in de bouw op de steigers worden gebruikt. Het gaat om een zeer snelgroeiende dennenhoutsoort (vuren). Dit heeft voor het hout tot gevolg dat het zeer lange en flexibele vezel heeft waardoor het hout niet snel breekt. Tevens groeien de gekapte bomen zeer snel weer aan. Gebruikte steigerplanken worden veel gebruikt door meubelmakers wat het hout hierdoor tot een goed te recyclen en groen product maakt.

Hoe zit het met de splinters?

Door de lange en zachte vezel ontstaan er weinig splinters. De splinters die ontstaan zijn vrij zacht en eenvoudig te verwijderen.

Wat is het verschil tussen nieuwe en gebruikte steigerplanken?

Zoals de naam het al zegt zijn gebruikte steigerplanken gebruikt. De planken zijn meerdere malen verhuurd, er is overheen gelopen en ze hebben tijden in weer en wind gelegen. Dit zorgt voor de specifieke grijze kleur en de robuuste uitstraling. Nieuw steigerhout is wel veel lichter in kleur, maar ook sterker dan gebruikt hout. De kleur kan met een behandeling eenvoudig een oud uiterlijk gegeven worden.

Waarom zijn gebruikte planken duurder dan nieuwe?

In verband met de sterke vraag naar gebruikt steigerhout en de beperkte beschikbaarheid hiervan, tevens is met gebruikt steigerhout meer afval dan met nieuwe steigerdelen i.v.m. de kramplaten en het gebruik hiervan tijdens de bouw.

Behandeling van het steigerhout:

U kunt ervoor kiezen de meubels te verfraaien met een "wash" in verschillende kleuren. Deze "washtechniek" is een transparate verftechniek, waaronder de houtnerf mooi in zicht blijft. Daarbij kan uit enkele dominerende kleuren worden gekozen, zoals Whitewash of Greywash. De Wash-behandeling is geschikt voor binnenhuis als buitenhuis meubilair en bestaat uit 2 x schuren en 2 x washen. Wij leveren zowel de White als de Greywash!

Maatvoering:

Dik +/- 30 mm
Breed +/- 195 mm
Lang Diverse lengtes beschikbaar, de langste lengte is 5000 mm
   
   
   
   
Gewicht 1m1 steigerhout weegt ongeveer 2,8kg.
   
Maatwerk U kunt de gewenste lengtes en hoeveelheden doorgeven zodat wij hier een offerte voor kunnen maken. Het zagen van het hout is geen enkel probleem en kan in alle lengtes. Tevens kunnen wij het steigerhout door de lengte zagen tot lengtes van 2500mm! Het zaagwerk kan na afspraak alleen opgehaald worden op ons adres te ’s Gravenzande of in overleg bij een van onze dealers.
   
Bezorging             Geen enkel probleem, wij transporteren door de gehele Benelux voor slechts EUR 65,00
   
Afhalen Ook kunt u uw steigerdelen bestellen via onze webshop. U heeft dan de keuze uit diverse afhaaladressen in Nederland. Zo betaald u geen transportkosten en is er altijd een Steigerhout.nl dealer bij u in de buurt, het bij u voor de deur afleveren is uiteraard ook geen probleem.  U kunt het gewenste afleveradres selecteren in onze webshop.